вівторок, 16 січня 2024 11:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Полковник Повітряних сил сказав, як вплине на обстріли по країні збиття А-50

Полковник Повітряних сил сказав, як вплине на обстріли по країні збиття А-50
Збиття російських літаків А-50 та Іл-22 навряд чи серйозно вплине на можливості окупантів обстрілювати територію України. Фото: росЗМІ

Збиття російських літаків А-50 та Іл-22 серйозно не вплине на можливості окупантів обстрілювати Україну.

Дрони і ракети росіяни програмують ще на землі, заявив речник Командування Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua. Вони летять за вказаними маршрутами та за вказаними цілями.

"Тож прилетить інший літак і буде забезпечувати. Чи вплине це на якісь, можливо, обстріли? Ну, певним чином. Але не на російські ракети та дрони, їм не надто потрібен літак для дальнього радіолокаційного виявлення. Літак ДРЛС може лише виявляти пуски ракет нашої ППО і таким чином надати інформацію на власне свої командні пункти", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ розповіли про помсту РФ за збиті літаки

Водночас Ігнат назвав хорошим знаком знищення ворожого літака А-50.

"Справді, мабуть, вперше в історії літак такого класу, літак дальнього радіолокаційного виявлення та ще й разом з командним пунктом були блискавично знищені. Противник позбавився серйозного літака. Знищення А-50 - це дуже хороший знак, і для нас, і для країн Заходу", - констатував полковник.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний підтвердив учора знищення двох російських літаків увечері 14 січня.

За його словами, збито ворожий літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та повітряний пункт управління противника Іл-22.

Зараз ви читаєте новину «Полковник Повітряних сил сказав, як вплине на обстріли по країні збиття А-50». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі