вівторок, 16 січня 2024 10:13

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ розповіли про помсту РФ за збиті літаки

У ЗСУ розповіли про помсту РФ за збиті літаки
Українські військові знищили російський літак А-50 над Азовським морем. Фото: rbc.ua

Росія прагне відволікти увагу від збиття своїх літаків А-50 та Іл-22 над Азовським морем.

Загарбники активізували свою авіацію, але підбиття суден мало на ворога морально-психологічний вплив. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла очільниця пресцентру Сил оборони Півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

На жаль, не вдалося повністю ліквідувати ворожу авіацію. Загарбники нині "створили певне напруження в повітрі", щоб відвести увагу від втрати своїх літаків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знищення російських літаків над Азовським морем: в ISW проаналізували версії та наслідки

"Вони активізували тактичну авіацію за минулу добу в нашій зоні відповідальності, 13 керованих авіабомб спрямували по правому берегу. Зокрема, намагаючись максимально вдарити по цивільній інфраструктурі. Житлові будинки постраждали, адміністративні будівлі, пункт незламності пошкоджено. Це все ворог намагається перетворити на тиск - як помсту за нашу активність на лівому березі", - сказала Гуменюк.

За її словами, певна розгубленість ворога в бойових умовах негайно враховується і використовується в бойовій роботі Сил оборони України.

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний підтвердив знищення двох російських літаків увечері 14 січня.

За його словами, збито ворожий літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50 та повітряний пункт управління противника Іл-22.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ розповіли про помсту РФ за збиті літаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі