вівторок, 21 квітня 2009 12:20

Хакери дістали доступ до надсекретного проекту Пентагону

Хакери дістали доступ до надсекретного проекту Пентагону
В результаті чергової кібератаки на Пентагон хакери дістали доступ до надсекретної документації за проектом винищувача-бомбардувальника п"ятого покоління F-35 Lightning II. Це найдорожча розробка американського військового відомства - його загальна вартість досягає 300 млрд доларів.

Зломщикам вдалося скопіювати декілька терабайт інформації з кресленнями і моделями. Офіційні представники військового відомства США відмовилися коментувати цю інформацію. Проте колишні співробітники розвідки на умовах анонімності повідомили, що в кібератаках, що почастішали, підозрюють перш за все Китай.

Посольство КНР у Вашингтоні спростувало ці заяви, назвавши їх "пережитком менталітету холодної війни".

F-35 Lightning II - малопомітний багатоцільовий винищувач-бомбардувальник, розробкою якого займається компанія Lockheed Martin за участю Northrop Grumman і BAE Systems. Літак розроблений в трьох варіантах - наземний винищувач, палубний винищувач і винищувач з укороченим зльотом і вертикальною посадкою. Проект фінансують США і частково Великобританія.

За останні шість місяців випадки кібератак на США почастішали, а протидія їм вже обійшлася в 100 млн доларів. Зокрема, недавно була успішно зламана авіадиспетчерська комп"ютерна система. Нападів зазнають також цивільні відомства і приватні компанії.

Ще адміністрація Буша запланувала фінансування модернізації системи комп"ютерної безпеки вартістю в 17 млрд доларів. Джерела в Білому домі дають зрозуміти, що ця цифра може бути переглянута у бік збільшення, пишуть журналісти з посиланням на адміністрацію США.

Окрім Китаю, кіберзагрозу для США, на думку керівництва цієї країни, несе й Росія. А в НАТО недавно заявили, що кібератаки і кібервійни вже давно перетворилися з вигадки в реальний головний біль.

За матеріалами: InoРressa.ru, NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «Хакери дістали доступ до надсекретного проекту Пентагону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі