вівторок, 07 квітня 2009 10:22

США економитиме на обороні і витрачатиме на напад

США економитиме на обороні і витрачатиме на напад
Сполучені Штати будуть заощаджувати на ракетних оборонних витратах, скасують багатомільярдні програми озброєнь, але купуватимуть більше зброї для боротьби з бойовиками в Іраку і Афганістані. Такі плани закладено у новий бюджет Пентагону на 2010 рік.

Міністр оборони Роберт Гейтс запропонував скорочення найпотужнішого військового арсеналу, включаючи анулювання $13-мільярдної "президентської" вертольотної програми.

Гейтс також вважає, що треба зупинити виробництво головного реактивного винищувача "Локхід Мартін" F-22. У США на сьогодні виготовлено 187 винищувачів. Замість цього "Локхід" отримає прискорене фінансування найновішого винищувача F-35.

На брифінгу в Пентагоні Гейтс заявив, що Сполучені Штати мають достатньо потужний захист, необхідний для знищення балістичних ракет великої дальності. "Ми досить сильні в плані оборони від північнокорейських ракет", - сказав він.

Крім того, Гейтс планує відмінити програму "Transformational Satellite" вартістю $26 млрд, над якою працювали "Локхід" і "Боїнг".

У пропозиціях щодо нового фінансового 2010 року, який починається з 1 жовтня, буде додано коштів на виробництво безпілотних літальних апаратів та супутників розвідки, спостереження, зв"язку.

"Наші плани модернізації повинні бути прив"язані до реального сьогодення і потенційних можливостей супротивника, а не до гонитви за технічними вдосконаленнями", - зауважив Гейтс.

За матеріалами Reuters

Переклад Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «США економитиме на обороні і витрачатиме на напад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі