субота, 27 грудня 2008 18:50

Пентагон виділив $35 млн на розробку авіапалива з водоростей

Військові США мають намір вкласти близько 35 мільйонів доларів в розробку технології виробництва з водоростей біопалива для літаків і автомашин.

Управління перспективних досліджень Пентагону (Defense Advanced Research Projects Agency - DARPA) уклало контракт на 14,9 мільйона доларів з компанією Science Applications International на розробку технології виробництва з водоростей авіаційного біопалива. DARPA також уклало угоду про розробку палива на базі водоростей з фірмою General Atomics (на суму 19,9 мільйона доларів).

Пентагон вже декілька років намагається знайти альтернативу паливу JP-8 на основі гасу, яке використовується для військових літаків, а також для танків та інших машин.

За даними DARPA, до цього типу належить більше 90% палива, яке використовується в армії, його кількість в 2006 році склала 71 мільйон баррелів, а вартість - шість мільярдів доларів.

У 2006 році DARPA вже підписувала 18-місячний контракт на п"ять мільйонів доларів з фірмою Energy & Environmental Research Center на розробку заміни JP-8. Ця компанія планує взяти участь в розробках компанії General Atomics, повідомляє РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Пентагон виділив $35 млн на розробку авіапалива з водоростей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі