вівторок, 27 липня 2010 13:10

Гігантський зсув накрив китайське місто (ФОТО)

У вівторок, 27 липня, в південнокитайській провінції Сичуань гігантський зсув накрив місто Шуангхе. В результаті 21 особа зникла безвісти. Обвал викликали безперервні дощі, які за три дні убили вже півсотні жителів Китаю.

Також стало відомо, що в суботу, 24 липня, у східній провінції Китаю Хенань обвалився міст над річкою, в результаті чого загинули 37 осіб. Ще 19 пропали безвісті.

Причиною аварії 153-метрового моста в селі Танін став рівень води в річці Іхе, що піднявся від частих проливних дощів. Більшість людей, які знаходилися на мосту, впали у воду. Врятувати вдалося шістьох осіб.

Загалом, за три дні проливних дощів в провінції Хенань загинули 52 особи. 20 людей зникли безвісти. Влада повідомляє, що евакуювати потрібно близько 200 тисяч осіб, і закликає жителів провінції бути обережними під час нових дощів на цьому тижні.

У цьому році в результаті повеней і обвалів в Китаї загинули більш ніж 750 осіб, сотні людей зникли без вісті. У цю пору року дощі та повені - нормальне явище для Китаю, але чисельність жертв і завданий стихією збиток в цьому сезоні більше, ніж зазвичай, визнала влада країни.

Reuters, Lenta.tu

Зараз ви читаєте новину «Гігантський зсув накрив китайське місто (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі