субота, 06 березня 2010 11:40

Французи захопили 11 сомалійських піратів, а ті - норвезьке судно

Французи захопили 11 сомалійських піратів, а ті - норвезьке судно

Французький фрегат знищив два піратські судна і захопив 11 сомалійських піратів в Індійському океані, заявило командування міжнародною операцією "Аталанта" по боротьбі з піратством. В ту ж саму годину стало відомо, що пірати захопили норвезьке судно.

Фрегат Nivose патрулював в акваторію, де в минулий четвер пірати спробували захопити французьке судно, а також іспанський риболовецький баркас. Один з патрульних вертольотів помітив три судна, екіпаж яких, побачивши військовий вертоліт, почав скидати у воду якісь предмети. Французькі військові зробили висновок, що ці люди - пірати, які намагаються позбавитися від зброї і іншого спорядження.

До кораблів дів були направлені швидкісні човни з морським спецназом. Він захопив 11 озброєних осіб і потопив два судна, одне з яких було судном, з якого пірати Сомалі зазвичай здійснюють підтримку і координацію своїх операцій.

Оскільки захоплені пірати не були взяті на місці злочину при спробі проведення піратської операції, надалі вони, судячи з усього, будуть відпущені.

Тим часом, інша група піратів захопила норвезьке судно неподалік від узбережжя Мадагаскару. Про це повідомили сьогодні з посиланням на компанію власника судна норвезькі ЗМІ.

Захоплення відбулося сьогодні рано вранці. На борту UBT-Ocean знаходиться 24 членів екіпажу - 17 індонезійців, п"ять китайців, однієї нігерієць і один в"єтнамець. МЗС Норвегії поки ніяк не прокоментували цю інформацыю.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Французи захопили 11 сомалійських піратів, а ті - норвезьке судно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі