пʼятниця, 25 січня 2013 05:57

Фонд Пінчука має намір українізувати Інтернет-освіту

Фонд Пінчука має намір українізувати Інтернет-освіту
Фото: delo.ua

Фонд Віктора Пінчука планує організувати переклад найбільш популярних лекцій онлайн освіти українською мовою, щоб забезпечити до них доступ максимального числа мешканців України, повідомив Пінчук журналістам.

"Філантропи можуть взяти на себе роль перекладу основних лекцій з англійської на мови своїх країн. Я точно буду цим займатися: будемо фінансувати переклад основних курсів, найцікавіших для України, українською мовою і російською, можливо, теж", - сказав він за підсумками організованого фондом в четвер круглого столу в рамках Давоського форуму, присвяченого онлайн освіті.

Бізнесмен і філантроп додав, що раніше Карлос Слім, один з найбагатших людей світу, вже заявляв, що буде займатися перекладом таких курсів іспанською мовою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Європейськість асоціюється з українською мовою

Пінчук пояснив, що поки вимальовується така бізнес-модель: освіта безкоштовна, але якщо ти хочеш отримати щось схоже на диплом, то тоді плати. "Можливо, на себе цю роль можуть взяти філантропи", - зазначив він.

За його словами, Фонд Пінчука також розпочинає співпрацю з деякими ресурсами онлайн освіти на глобальному рівні.

"І, можливо, ми будемо фінансувати розробку якихось спеціальних курсів, які ми вважаємо важливими. Наприклад, лідерство, підприємництво, інновації. Не тільки для України, але і всього світу", - уточнив засновник фонду.

 

Зараз ви читаєте новину «Фонд Пінчука має намір українізувати Інтернет-освіту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі