четвер, 24 січня 2013 00:36

Експерт розповів, чому Янукович проігнорує ланч Пінчука в Давосі

Експерт розповів, чому Янукович проігнорує ланч Пінчука в Давосі
Андрій Новак. Фото: radiosvoboda.org

Імідж президента Віктора Януковича впав до критичної точки в очах світової громадськості, особливо після справи проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав кандидат економічних наук Андрій Новак.

Коментуючи відсутність Януковича на традиційному українському ланчі в Давосі, який організовує Віктор Пінчук, він сказав: "Тут двояка ситуація".

На думку експерта, "або спочатку організатори побачили, що краще не афішувати його присутність, або другий варіант - економіко-політичні війни наших олігархів, тобто внутрішня олігархічна конкуренція".

"Одним із елементів такої конкуренції є демонстрація того, що організатор ланчу Пінчук не задоволений ставленням до нього нинішньою владою, тобто президентом та його оточенням, тому у відповідь зробив невеличкий демаршик з незапрошеним президентом", - висловив припущення експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиціонери знову піаряться на Тимошенко та Луценку - "регіонал"

Окрім того, він зауважив, що світова громадськість не сприймає негативний імідж, який створив собі Янукович. "Можливо була така ситуація, коли інвестори не захотіли приходити через те, що там має бути Янукович, тобто через певне політичне не сприйняття його та іміджу, який він сформував у світі", - підкреслив Новак.

Зокрема, кандидат економічних наук  підкреслив, що раніше не було "такого іміджевого негативу, який існує зараз". "Зараз він знаходиться на нулі, тому гірше навряд чи може бути, особливо після нової хвилі щодо Тимошенко", - резюмував експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В опозиції сподіваються, що позачергова сесія не стане "холостим пострілом"

Нагадаємо, вчора президент України Віктор Янукович прибув до швейцарського курортного містечка Давос, для участі у щорічному засіданні Всесвітнього економічного форуму. Серед пріоритетів на дискусіях у Давосі для Віктора Януковича – розвиток інфраструктури та енергетика. Як повідомлялось, Янукович не візьме участі в українському ланчі, який відбудеться 25 січня у Давосі, і організатором якого є фонд Віктора Пінчука.

Зараз ви читаєте новину «Експерт розповів, чому Янукович проігнорує ланч Пінчука в Давосі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі