вівторок, 21 квітня 2009 13:33

ЄС почав розслідування монопольної змови найбільших авіакомпаній світу

ЄС почав розслідування монопольної змови найбільших авіакомпаній світу
Єврокомісія почала розслідування відносно семи найбільших авіакомпаній за підозрою в порушенні ними правил вільної конкуренції при виконанні авіарейсів між Європою і Північною Америкою, пише лондонська The Times.

Справи відкриті проти альянсу Oneworld, який включає британську British Airways, американську American Airlines та іспанську Iberia, а також проти Star Alliance, об"єднуючого німецьку Lufthansa, американську United Continental і канадську Air Canada.

Згідно даних видання, ведеться також аналіз діяльності повітряного альянсу Skyteam, що включає франко-голландську Air France-KLM та американську Delta-Northwest.

Як заявив представник Єврокомісії, розслідування носить "антитрестовий характер". Його завдання полягає в тому, щоб з"ясувати, чи не постраждали споживачі в результаті створення подібних трансатлантичних повітряних союзів.

The Times відзначає, що якщо в діяльності цих альянсів будуть знайдені порушення з погляду правил вільної конкуренції, то на них будуть накладені крупні штрафи - 10% від загального грошового обігу.

За матеріалами: ІТАР-ТАРС, NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «ЄС почав розслідування монопольної змови найбільших авіакомпаній світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі