понеділок, 08 лютого 2016 01:52

Деталі ракети, яку запустила КНДР, надійшли з Росії - дані Південної Кореї

Деталі ракети, яку запустила КНДР, надійшли з Росії - дані Південної Кореї

Ключові деталі для ракети, яку напередодні КНДР запустила, імовірно, були виготовлені в РФ. Про це заявив депутат парламенту Південної Кореї від Консервативної партії Чі Чхоль Ву після закритого брифінгу, який провели через випробування ракети, повідомляє агентство Yonhap.

Влада Південної Кореї обстежила деталі ракети, які після запуску впали на південний захід від острова Чеджудо в Східно-Китайському морі. У Сеулі заявили, що, імовірно, знайшли обтічник ракети.

Вага ракети становить близько 200 кг і цей апарат "не становить цінності", тому що зазвичай подібні ракети важать від 800 до 1500 кг, зазначив Чхоль Ву.

За словами депутата, Північна Корея збирається провести п'яте за рахунком ядерне випробування.

Нагадаємо, Північна Корея в ніч на неділю, 7 лютого, провела випробування балістичної ракети. У Пхеньяні повідомили про запуск супутника, проте США і Японія кажуть, що насправді йшлося про випробування балістичної ракети.

США рішуче засудили здійснений запуск ракети КНДР. Як заявив держсекретар США Джон Керрі, пуск балістичної ракети загрожує безпеці США. Рада Безпеки ООН засудила запуск ракети дальньої дії в Північній Кореї, а також пообіцяв незабаром розглянути резолюцію з відповідними санкціями щодо КНДР.

Зараз ви читаєте новину «Деталі ракети, яку запустила КНДР, надійшли з Росії - дані Південної Кореї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі