середа, 20 травня 2009 16:08

Чиновник закупив для школярів старі автобуси за ціною нових

Чиновник закупив для школярів старі автобуси за ціною нових

Запорізька обласна державна адміністрація незаконно купила для школярів старі автобуси за ціною нових.

Як повідомили в центрі громадських зв"язків Запорізького главку міліції, факт скоєння злочину виявлено в ході перевірки, що проводилася співробітниками управління по боротьбі з економічною злочинністю та прокуратури.

Міліція встановила, що чиновник Запорізької ОДА, який займався реалізацією програми Шкільний автобус (придбання автобусів для доставки до школи дітей із віддалених населених пунктів, які не мають своїх шкіл), прийняв у якості нових автобусів для дітей автобуси старі.

"Згідно із тендером, який виграла одна з київських фірм, школи області повинні були отримати 15 нових автобусів. І кошти - майже 3 млн гривень було перераховано саме в розрахунку на нові транспортні засоби. Автобуси дійсно надійшли і підпис держслужбовця свідчив про те, що товар відповідає всім поставленим вимогам. Але перевірка показала, що цей транспорт був новим багато років тому", - повідомила міліція.

На сьогоднішній день дії чиновника кваліфіковано як злочини, передбачені ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем), і тягнуть покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 6 років. За даним фактом порушено кримінальну справу.

Нагадаємо, наприкінці квітня правоохоронці викрили двох посадовців, які витратили на власні потреби 1,44 млн гривень бюджетних коштів, які виділено на ремонт доріг. Раніше міліція повідомила про затримання чиновників у Вінницькій області, які нажили мільйони гривень на повені.

За матеріалом УНІАН

Зараз ви читаєте новину «Чиновник закупив для школярів старі автобуси за ціною нових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі