неділя, 04 серпня 2024 12:37

Чи повернуть в Україні графіки відключень світла: у Міненерго пояснили

Чи повернуть в Україні графіки відключень світла: у Міненерго пояснили
У Міненерго прокоментували ймовірність відключень світла. Фото: tvoemisto.tv

Робити прогнози щодо повернення до графіків відключення світла поки некоректно.

Неможливо, зокрема, спрогнозувати, чи повернеться в Україну сильна спека. Про це в ефірі національного телемарафону розповів заступник міністра енергетики Микола Колісник, передає Gazeta.ua.

За його словами, аномальна спека є одним з факторів збільшення споживання електроенергії. Це значно впливає на стабільність роботи енергосистеми. Саме така тенденція спостерігалася в Україні у липні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відключення світла: у Міненерго повідомили про плани на вихідні

"Давати прогнози про повернення до графіків зараз некоректно, тому що ми не розуміємо, на скільки ця спека буде тривалою чи буде охоплювати всю Україну, чи територіально", - сказав Колісник.

Важливим фактором для енергетиків залишається споживання електроенергії. Українців постійно закликають економно споживати світло, зокрема у пікові години - з 07:00 до 11:00 та з 17:00 до 22:00.

"Це дає можливість збалансувати енергосистему. Тому закликаємо - споживайте відповідально, а енергетики зі свого боку роблять все можливе 24/7, щоб система працювала у стабільному режимі", - наголосив Колісник.

У наступні три місяці обмеження постачання електроенергії в Україні будуть мінімальними. Можливо, відключення взагалі не застосовуватимуть.

Після зменшення спеки і до настання холодів енергосистема України перебуватиме у відносному балансі за умови відсутності нових пошкоджень об'єктів генерації, розповів радник прем'єра з питань енергетики Юрій Бойко.

Зараз ви читаєте новину «Чи повернуть в Україні графіки відключень світла: у Міненерго пояснили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі