субота, 03 серпня 2024 13:54

Відключення світла: у Міненерго повідомили про плани на вихідні

На вихідних відключень світла в Україні поки не планується.

Енергетики минулої доби відновили живлення для 8 175 споживачів, які були знеструмлені внаслідок бойових дій та технологічних порушень. Водночас через негоду на ранок 3 серпня було знеструмлено 42 населених пункти у Львівській області. Про це повідомила пресслужба Міненерго.

Автор: t.me/energyofukraine
  У Міненерго повідомили дані про роботу української енергетичної системи
У Міненерго повідомили дані про роботу української енергетичної системи

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Укренерго сказали, чи плануються завтра відключення світла

Загалом через бойові дії та технічні порушення на ранок залишалися без електропостачання 500 населених пунктів.

Через російські атаки енергосистема втратила 9 ГВт потужностей. При цьому РФ продовжує щоденні обстріли енергетичної інфраструктури.

"Щодня під обстріли потрапляють підстанції та лінії електропередачі, що призводить до обмежень у передачі електроенергії. Для підтримки стабільної роботи енергосистеми важливо раціонально та ощадливо використовувати електроенергію, особливо у пікові години - з 7:00 до 11:00 та з 17:00 до 22:00", - йдеться у повідомленні.

Обмеження постачання електроенергії в Україні будуть мінімальними у наступні три місяці. Можливо, у цей час відключення взагалі не застосовуватимуть.

Після зменшення спеки і до настання холодів енергосистема України перебуватиме у відносному балансі за умови відсутності нових пошкоджень об'єктів генерації, розповів радник прем'єра з питань енергетики Юрій Бойко.

Зараз ви читаєте новину «Відключення світла: у Міненерго повідомили про плани на вихідні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі