понеділок, 23 жовтня 2023 12:47

Бої на лівому березі: Гуменюк повідомила деталі

Бої на лівому березі: Гуменюк повідомила деталі
На лівому березі триває контрбатарейна боротьба. Фото: eastnews.ua

Українські війська відкидають російських окупантів на лівому березі Херсонської області.

Триває бойова робота, яка не підлягає розголошенню. Речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк сказала про це в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Ми продовжуємо відкидати ворога контрбатарейною боротьбою, нищити його запаси", - повідомила вона.

За минулу бойову добу знищили один пункт польового боєпостачання, пункт управління безпілотниками та спостережний пункт окупантів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ просунулися на двох напрямках: свіжі карти боїв

ЗСУ ведуть точкову та дуже прицільну роботу. Військові намагаються не нашкодити цивільним. Знищили близько 15 окупантів, сім одиниць автобронетанкової техніки та сім великокаліберних гармат.

"Тобто ми намагаємося максимально зменшити ворожий потенціал, яким він може завдавати шкоди правому берегу і цивільним людям", - додала Гуменюк.

Ворог на лівому березі накопичував сили. Окупанти мають чим маневрувати, вони прикриваються цивільним населенням. Гуменюк наголосила, що бойова робота буде довгою, але успішною.

Українські морпіхи висадилися й просунулися на лівому березі Херсонщини. Вони прорвали оборону росіян, зайнявши позиції в селі Пойма та на північній околиці Піщанівки.

На окупованому березі Дніпра росіяни стурбовані можливістю масштабної української операції, зазначають аналітики ISW.

Зараз ви читаєте новину «Бої на лівому березі: Гуменюк повідомила деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі