середа, 15 травня 2024 14:57

Бізнес хочуть зобов'язати вручати повістки

Бізнес хочуть зобов'язати вручати повістки
Бізнес зобов'яжуть не тільки вести військовий облік, а й забезпечувати вручення повісток. Фото: pixabay.com

До повноважень виконавчих органів сільських, селищних і міських рад вносять зміни. На місцеву владу покладуть додаткові обов'язки щодо доведення до бізнесу розпоряджень ТЦК.

Бізнес зобов'яжуть не лише вести військовий облік, а й забезпечувати вручення повісток, йдеться в матеріалі Судово-юридичної газети.

"Тепер ці органи повинні будуть забезпечити доведення до підприємств розпорядження керівника місцевої держадміністрації (військової, військово-цивільної) або керівника ТЦК про проведення заходів мобілізації чи виклик військовозобов'язаних до ТЦК", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ігнорування повістки: що буде, якщо не оновити дані в ТЦК

Закон про мобілізацію викладає нові пункти щодо повноважень виконавчих органів сільських, селищних, міських рад в такій редакції:

- забезпечення організації призову громадян на військову службу за призовом осіб офіцерського складу та альтернативну (невійськову) службу, направлення для проходження базової військової служби, підготовки молоді до військової служби;

- сприяння в організації навчальних (перевірочних) та спеціальних військових зборів;

- забезпечення доведення до підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності, а також населення розпорядження керівника місцевої державної адміністрації (військової, військово-цивільної) або керівника ТЦК про проведення заходів мобілізації чи виклик військовозобов'язаних та резервістів до ТЦК;

- забезпечення на території відповідних населених пунктів ведення персонально-первинного військового обліку призовників, військовозобов'язаних та резервістів, забезпечення бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час;

- організація та участь у здійсненні заходів, пов'язаних з підготовкою і виконанням завдань територіальної оборони, на відповідній території.

На ВЦА тепер покладаються обов'язки доведення до підприємств, установ та організацій незалежно від форми власності, а також населення розпорядження керівника місцевої держадміністрації (військової, військово-цивільної) або керівника ТЦК про проведення заходів мобілізації чи виклик військовозобов'язаних та резервістів до ТЦК.

Водночас військово-цивільна адміністрація має забезпечувати на території відповідних населених пунктів ведення персонально-первинного військового обліку призовників, військовозобов'язаних і резервістів, забезпечення бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час, надання звітності з цих питань.

"Тепер місцева державна адміністрація повинна буде також здійснювати під час мобілізації своєчасне оповіщення і забезпечувати прибуття на збірні пункти та призов через ТЦК громадян, які залучаються до виконання обов'язку щодо мобілізації, забезпечувати прибуття транспортних засобів та техніки на збірні пункти та у військові частини у порядку, визначеному Законом "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", шляхом вжиття відповідних інформаційних та організаційно-технічних заходів", - пояснюють автори матеріалу.

Минулого місяця Верховна Рада ухвалила законопроєкт про мобілізацію. Президент Володимир Зеленський підписав закон.

В Україні діють воєнний стан і загальна мобілізація військовозобов'язаних.

Зараз ви читаєте новину «Бізнес хочуть зобов'язати вручати повістки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі