пʼятниця, 18 березня 2022 05:07

"Банки, держустанови та олігархи" - Австралія ввела нові санкції проти РФ

"Банки, держустанови та олігархи" - Австралія ввела нові санкції проти РФ
Австралія ввела нові санкції проти РФ . Фото: фокус

Австралія ввела нові санкції проти РФ. Обмеження торкнуться 11 банків і держустанов Росії і двох олігархів - Олега Дерипаска і Віктора Вексельберга.

Про це повідомляє Міністерство закордонних справ Австралії.

"Санкції накладені ще на 11 російських банків і державних установ, при цьому велика частина банківських активів країни тепер підпадає під дію обмежень разом з усіма організаціями, які керують суверенним боргом Росії", – йдеться у повідомленні.

У санкційний список внесли Російський фонд Національного добробуту і Міністерство фінансів Росії. Також введені обмеження торкнуться близько 80% банківських активів, оскільки під них підпадають великі російські фінансові установи, серед них: Сбербанк, Газпромбанк, Веб, ВТБ, Россельхозбанк, Совкомбанк, Новікомбанк, Альфа-банк, Московський кредитний банк.

Два близьких до Володимира Путіна російських бізнесмена Олег Дерипаска і Віктор Вексельберг уже включені у список, в якому 41 підприємець з Росії і їхні родичі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США погрожує санкціями Китаю за підтримку російської агресії

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «"Банки, держустанови та олігархи" - Австралія ввела нові санкції проти РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі