пʼятниця, 18 березня 2022 01:50

США погрожує санкціями Китаю за підтримку російської агресії

США погрожує санкціями Китаю за підтримку російської агресії
18 березня президент США Джо Байден проведе телефонну розмову з китайським лідером Сі Цзіньпіном. Фото: dw.com

18 березня президент США Джо Байден проведе телефонну розмову з китайським лідером Сі Цзіньпіном та попередить його про наслідки підтримки Китаю російської агресії проти України.

Про це повідомляє агентство Reuters.

"Президент Байден завтра поговорить з президентом Сі і ясно дасть зрозуміти, що Китай нестиме відповідальність за будь-які дії, які він здійснить для підтримки російської агресії", - заявив держсекретар США Ентоні Блінкен.

Китай зобов'язаний використати свій вплив на Путіна та захищати міжнародні правила, але схоже, що Пекін "рухається у протилежному напрямку", вважає держсекретар.

"Ми стурбовані тим, що вони розглядають можливість прямої допомоги Росії військовою технікою для використання в Україні", - додав Блінкен.

Цією заявою офіційно підтвердив повідомлення про те, що Китай готовий надати Москві таку техніку. Які санкції проти Китаю можуть запровадити поки невідомо. Також Вашингтон ще не надав доказів того, що Китай висловив готовність допомогти Росії у війні проти України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог зазнав великих втрат і не наступатиме на Київ - Генштаб озвучив плани окупантів

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «США погрожує санкціями Китаю за підтримку російської агресії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі