четвер, 01 серпня 2024 09:40

Яка погода очікується в серпні: синоптики дали прогноз

Яка погода очікується в серпні: синоптики дали прогноз
Останній місяць літа в Україні буде помірно спекотним. Фото: Pixabay

Останній місяць літа в Україні буде помірно спекотним, переважно посушливим, з доволі високими нічними температурами.

Опади передбачаються короткочасні, без затяжних періодів проливних дощів. За даними Укргідрометцентру, середня місячна температура повітря цього серпня прогнозується у межах +20...26 °C, в Карпатах +17...19 °C, що на +2 °C (а на південному сході України на +2,5 °C) вище за норму.

Середня кількість опадів протягом серпня становитиме 30 - 97 міліметра, в Херсонській області та західних районах Криму місцями 24 - 28 міліметра, на Прикарпатті, Закарпатті та в Карпатах місцями 104 - 120 міліметра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кліматологи б'ють на сполох через нову загрозу

1-2 серпня в Україні, крім заходу, синоптики прогнозують короткочасні дощі з грозами. Температура вночі +11...17 °C, вдень +20...26 °C, на півдні та заході країни до +30 °C.

3-5 серпня погода в Україні переважно без опадів, лише у західних областях місцями короткочасний дощ та гроза. Далі прогнозується поступове підвищення температури вночі до +18...24 °C, а вдень до +28...32 °C, на півдні країни та Закарпатті до +34 °C.

4-5 серпня місцями посилення спеки +35-38 °C.

30 липня в Україні очікується комфортна температура повітря.

Упродовж дня завтра буде +22...28°C, повідомила синоптикиня Наталка Діденко. У південній частині країни прогнозують +26...29°C.

Дощі, подекуди з грозами, пройдуть у північних областях, подекуди в центральній частині та місцями на Харківщині. На решті території України переважатиме суха погода.

Зараз ви читаєте новину «Яка погода очікується в серпні: синоптики дали прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі