вівторок, 10 вересня 2024 23:17

Фахівці назвали найбрудніші місця в салоні автомобіля та прості способи їх чищення

Фахівці назвали найбрудніші місця в салоні автомобіля та прості способи їх чищення
Салони автомобілів насправді можуть містити більше мікробів, ніж сидіння унітазу. Фото: Getty Images

Салони автомобілів насправді можуть містити більше мікробів, ніж сидіння унітазу.

Можливо у це важко повірити, але це правда. Таким чином, експерти Carlease.co.uk визначили найбрудніші місця в автомобілі та надали прості способи чищення, які будь-хто може зробити. Про це пише Mirror.

Щоб ваша поїздка в автомобілі була комфортною та задовольнила вас чистотою влітку, варто дотримуватись наступних порад експертів.

Автомобільні сидіння та підголівники

Автокрісла виявилися особливо брудними - лише на водійських сидіннях ховається від 300 до 650 бактерій . Крім того, понад 60% зізналися, що їдять в машині, через що частинки їжі можуть застрягти в швах. Ваші підголівники, особливо коли спекотно, можуть легко накопичувати бруд та піт із вашої голови.

Для початку варто ретельно пилососити їх, щоб позбутися всіх прихованих крихт і частинок пилу. Обов'язково зайдіть у кожен закуток, зокрема між спинками сидінь і подушками.

Потім змішайте розчин теплої води із декількома краплями миючого засобу для посуду або дистильованого оцту та обережно протріть сидіння круговими рухами. Для дуже старих плям, варто побризкати на місце содою і залишити на півгодини, а потім ретельно протріть її тканиною з мікрофібри.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерти назвали оптимальну швидкість для економії пального

Автомобільні килимки

Автомобільні килимки також є одним із найбрудніших місць у машині, наражаючи людей на шкідливі бактерії, які можуть призвести до проблем із шлунком та із диханням. Пил, пісок і пролита рідина можуть просочуватися глибоко у волокна, і це приховане накопичення призводить до появи затхлого запаху, що потенційно може сприяти розвитку цвілі.

Щоб вирішити цю проблему, варто ретельно витрусити автомобільні килимки на вулиці, щоб позбутися від бруду та сміття, а потім пропилососіть обидві сторони.

Щоб запобігти накопиченню бруду, тримайте в автомобілі невеликий ручний пилосос для швидкого прибирання. На волокна, що під килимками, можна посипати харчовою содою та почистити її щіткою із жорсткою щетиною. Це допоможе підняти бруд і ефективно освіжити тканину.

Вентиляційні отвори

Вентиляційні отвори часто залишаються поза увагою під час миття автомобіля, адже вони використовуються здебільшого влітку. Однак ці вентиляційні отвори можуть швидко стати гарячими точками для пилу, які із часом перетворюються на шар бруду, який може суттєво вплинути на якість повітря у вашому автомобілі.

Накопичення вологи у фільтрах сприяє росту бактерій і може призвести до появи "зіпсованого" повітря, що виходить із вентиляційних отворів. Це означає, що кожного разу, коли ви вмикаєте кондиціонер, ви потенційно піддаєте себе та ваших пасажирів алергенам і подразникам.

Для вирішення цієї проблеми, варто скористатись м'якою щіткою або ганчіркою із мікроволокна, щоб обережно витерти пил і сміття з вентиляційних отворів.

Підстаканники

Розлита ранкова кава може створити липкий осад, який притягує пил і бруд. Темний замкнутий простір також забезпечує ідеальне середовище для розмноження бактерій, таких як Bacillus cereus, які є поширеною причиною харчових отруєнь.

Для прибирання цієї зони, варто змочити ганчірку або губку м'яким миючим засобом і протерти внутрішню поверхню підсклянника. Тут також може знадобитись стара зубна щітка, адже потрапить у важкодоступні місця.

Кермо та дверні ручки

Кожного разу, коли ви тримаєтеся за кермо або торкаєтеся дверної ручки, ви переносите бруд, піт і залишки пилу із рук на ці поверхні.

Щоб зменшити бруд і ризики для здоров'я, дуже важливо регулярно дезінфікувати ці зони, які часто торкаються люли. Варто обробити спиртом, розведеним у воді, для м'якшого розчину, щоб знищити бактерії та захистити автомобіль від мікробів.

Влітку водії та пасажири стикаються з кількома труднощами.

Одна з них - підвищення температури повітря у салоні автомобіля. Портал Pixel inform запропонував простий спосіб вирішення цієї проблеми.

Зараз ви читаєте новину «Фахівці назвали найбрудніші місця в салоні автомобіля та прості способи їх чищення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі