понеділок, 29 липня 2024 13:37

В Україні очікується комфортна температура, але є нюанс

30 липня в Україні очікується комфортна температура повітря.

Упродовж дня завтра буде +22...28°C, повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Telegram. У південній частині країни прогнозують +26...29°C.

"Почну з прогнозу магнітного поля Землі на 30 липня, бо це важливо. Завтра очікуються сильні магнітні бурі. Чесно кажучи, я вкрай рідко бачила такий прогноз із такою серйозною геоактивністю. Тому не забудьте тримати при собі щось від артеріального тиску і головного болю, якщо ви раніше помічали негативний вплив магнітних бур на своє здоров'я", - написала вона.

Дощі, подекуди з грозами, пройдуть у північних областях, подекуди в центральній частині та місцями на Харківщині. На решті території України переважатиме суха погода.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дощі з грозами і штормове попередження: синоптики оновили прогноз

У вівторок очікується сильний вітер до штормових поривів 15-20 м/с.

У Києві завтра, 30 липня, передбачається сильний північно-західний вітер, сильні магнітні бурі, часом дощ із грозою і +24°C.

Впродовж тижня опадів в Україні буде мало, температура повітря коливатиметься в межах +25...29°C. На півдні та південному сході буде +28...33°C.

"А завтра тримайте коло себе корвалоли, цитрамони, бо поєднання сильного вітру та сильних магнітних бур може трохи крутити голови і судини. Проте без допомоги і підтримки не залишимося - спека піде геть (тимчасово), повітря обіцяє бути свіжим і приємним скрізь в Україні", - додала Діденко.

2024 рік став роком кліматичного катаклізму. Минулого тижня світ пережив три найспекотніші дні в сучасній історії, а кожен з останніх 13 місяців без винятку бив історичні температурні рекорди. Понад 70% усіх працівників у світі, або майже 2,5 млрд людей, страждають від екстремальних температур, пише BBC.

Зараз ви читаєте новину «В Україні очікується комфортна температура, але є нюанс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі