середа, 11 вересня 2024 02:52

Естонія змінила правила щодо оплати житла українським біженцям

Естонія змінила правила щодо оплати житла українським біженцям
Естонія змінила правила щодо надання житла українським біженцям. Фото: Getty Images

В Естонії зміниться порядок надання одноразової допомоги на оренду житла українським біженцям.

Відтепер таку допомогу отримуватимуть тільки ті біженці, які прибули до Естонії нещодавно. Про це повідомляє ERR.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В естонських школах зменшується кількість окремих класів для українських дітей

Станом на зараз в Естонії мешкає значна кількість українських біженців. Вони перебувають у країні понад рік і звернулися по допомогу на оренду житла після продовження їхньої первинної посвідки на проживання. Відомо, що розмір разової компенсації становить максимум 1200 євро.

З 11 вересня така компенсація може бути надана тільки у випадку, якщо відповідна заява була подана біженцем протягом перших шести місяців після отримання першої посвідки на проживання в Естонії.

Щоб отримати допомогу, український біженець має отримати тимчасовий захист, а також зареєструвати своє місце проживання в органі місцевого самоврядування.

Держава через Департамент соціального страхування надсилає органам самоврядування компенсації, які потім надходять українським біженцям.

З 1 липня 2024 року в Естонії скасували для українських біженців можливість безкоштовно їздити у поїздах державної залізничної компанії Elron картою громадського транспорту. Тепер для здійснення поїздок українцям потрібно купувати квиток на поїзд Elron за чинним тарифним планом, а також за зниженими знижками на індивідуальні квитки онлайн і в квиткових автоматах, повідомила пресслужба компанії.

Після вторгнення РФ в Україну у 2022 році в Естонію прибуло понад 60 тисяч українських біженців.

Зараз ви читаєте новину «Естонія змінила правила щодо оплати житла українським біженцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі