середа, 07 вересня 2022 13:36

Як звільняли Високопілля – показали унікальне відео

Як звільняли Високопілля – показали унікальне відео
Встановлення українського прапора у Високопіллі. Фото: facebook.com/kirill.timoshenko

Високопілля на Херсонщині українські військові звільняли після артпідготовки. Далі зачищали вулиці.

А вже потім встановили прапори та зайняли точки для оборони.

Місцеві жителі дякували українським бійцям за визволення, повідомляє Telegram-канал "Оперативний ЗСУ".

За словами нацгвардійця, який встановлював прапор на відділенні поліції Високопілля, українським військовим поставили завдання – зайти в село та закріпитися на точці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Генштабі розказали про ситуацію на південному фронті

Військовий розповідає, що у деяких будинках були цивільні. Вони виходили до українських військових, пропонували їжу та воду. Але бійці відмовлялися, адже треба було закріплюватися.

"Це страшно, що окупанти там наробили. Повністю інфраструктура села розбомблена. Майже жодної живої хати немає. Багато прямих влучань саме в будинки. Люди до ладу нічого не розповідали, просто дякували та говорили – нарешті ми вас дочекалися", – розповідає нацгвардієць.

Військовий Нацгвардії впевнений, що окуповані території скоро будуть звільнені Силами оборони України.

У вечірньому зверненні 4 вересня президент Володимир Зеленський розповів, що українська армія звільнила три населені пункти в Донецькій області та на південному напрямку. Того ж дня у мережі з'явилися фото українського прапора над Високопіллям.

Від повного звільнення колишнього райцентру Високопілля на Херсонщині пройшло всього декілька днів. За цей час на вулицях побільшало людей. Українські військові проводять розмінування, а правоохоронці почали документувати злочини російських окупантів.

Зараз ви читаєте новину «Як звільняли Високопілля – показали унікальне відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі