вівторок, 10 лютого 2009 13:10

Ахмадінежад: Іран навчить Захід боротися з тероризмом

Ахмадінежад: Іран навчить Захід боротися з тероризмом
Іран готовий навчити західні країни боротися з міжнародним тероризмом та ядерним розповсюдженням, заявив у вівторок президент Ісламської Республіки Махмуд Ахмадінежад.

"Іран вже 30 років веде боротьбу з тероризмом, і якщо ви (Захід) дійсно хочете протистояти тероризму, то повинні співпрацювати з нашою країною, яка сама є жертвою цього явища", - сказав Ахмадінежад, виступаючи в Тегерані перед десятками тисяч іранців з нагоди 30 -річчя ісламської революції в Ірані.

За словами іранського президента, Тегеран може "надати адреси розташування терористів в європейських та інших країнах".

"Якщо ви бажаєте викорінити зло і агресію, то спочатку повинні засудити і покарати головних винуватців останніх війн в Іраку, Кувейті, Афганістані та окупованій Палестині", - заявив Ахмадінежад.

"Усі знають, що винуватцем воєн був не тільки (іракський диктатор) Саддам Хусейн. З приходом до влади (попереднього президента США Джорджа) Буша в світі за цей час були вбиті мільйони людей і мільйони стали біженцями", - продовжив глава уряду ІРІ.

Іран закликав об"єднатися з Заходом проти Ізраїлю

Ахмадінежад також закликав Захід приєднатися до Ірану та інших "вільних націй", щоб "покарати керівників злочинного сіоністську режиму (Ізраїлю)".

"Якщо ви хочете боротися з ядерним розповсюдженням і зброєю масового знищення, приєднуйтесь до Ірану, який вам покаже правильну дорогу", - сказав він.

Ахмадінежад підкреслив, що ядерна зброя є серйозною загрозою людству, і поки міжнародне співтовариство не зробив "ефективні заходи" за його знищення, повідомляє РІА Новости

США і низка інших країн підозрюють Іран у розробці ядерної зброї під прикриттям програми мирного атома. Іранске керівництво ці звинувачення відкидає, заявляючи, що його ядерна програма спрямована виключно на задоволення енергетичних потреб країни. Вашингтон також неодноразово звинувачував Тегеран в підтримці міжнародного тероризму на Близькому Сході.

Зараз ви читаєте новину «Ахмадінежад: Іран навчить Захід боротися з тероризмом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі