вівторок, 30 квітня 2024 03:50

Фіцо зневажливо висловився про словаків, які зібрали 4 млн євро для України

Фіцо зневажливо висловився про словаків, які зібрали 4 млн євро для України
Словаки зібрали для України 4 мільйони євро. Фото: AFP

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що 4 мільйони євро, які словаки зібрали на закупівлю боєприпасів для України, це як "пукнути у дерево".

Він наголосив на марності таких зусиль. Про це Фіцо заявив в інтерв'ю, яке він дав телеканалу JOJ24. Його слова цитує видання Noviny.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В РНБО розказали про "шалений" вплив російської агентури в Словаччині

"Нехай кожен громадянин Словацької Республіки робить зі своїми грошима, що хоче, це його рішення. Знаєте, що кажуть чехи? Že prd do Stromovky (перекладається, як "пукнути у дерево"). Вибачте за вислів, це символічно, це лише символічно", - заявив Фіцо.

Він вважає, що навіть гроші, які виділяє США та Європейський Союз на військову підтримку України нічого не змінять.

"Через рік-два буде так само - всі гроші будуть витрачені, можливо, щось розкрадуть, але в Україні нічого не зміниться, і ми будемо там, де є. Це моя позиція. Тому я все одно буду віддавати перевагу мирному вирішенню, припиненню вогню за будь-яку ціну", – підсумував прем'єр.

Фіцо вважає бажання словаків допомогти Україні лише намаганням зробити щось на противагу уряду, який відмовляється постачати Україні зброю.

Попри відмову уряду Словаччини допомагати Україні, словаки зібрали майже €4 млн на снаряди для ЗСУ.

Громадянам Словаччини не до вподоби проросійська позиція уряду Роберта Фіцо.

Зараз ви читаєте новину «Фіцо зневажливо висловився про словаків, які зібрали 4 млн євро для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі