пʼятниця, 17 травня 2024 15:15

Twitter офіційно змінив доменне ім'я на X.com

Twitter офіційно змінив доменне ім'я на X.com
Twitter офіційно став X. Фото: The Verge

Соцмережа, раніше відома як Twitter, офіційно змінила доменне ім'я.

Це означає, що при введенні twitter.com у браузері користувачі тепер мають бути перенаправлені на домен на x.com. Про це пише The Verge.

Крім цього, внизу сторінки входу на X також з'являється повідомлення про зміну URL-адреси, але людей заспокоюють, що їхні налаштування конфіденційності та захист даних залишаються незмінними.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: SpaceX придумала платні польоти у космос. На Марс планують долітати майже за добу

Примітно, що лише цим справа не обмежилася. Користувачі платформи звернули увагу на те, що у своїх постах на X вони не можуть більше вказати "twitter.com" - напис автоматично змінюється на "x.com". Такі дії вони називають цензуруванням.

Примітно, що зміна домену була однією з найбільших незручностей у межах ребрендингу компанії. Хоча багато аспектів X вже перейшли на новий бренд, включно з офіційним акаунтом, мобільними додатками та підпискою X Premium (також відому як Blue), URL-адреси платформи залишалися twitter.com відтоді, як бізнесмен Ілон Маск офіційно ініціював перехід на X.

До слова, ребрендинг Twitter спричинив не лише ці проблеми. Приміром, торік маркетингове агентство X Social Media LLC із Флориди (США) подало до суду на компанію X Corp. через перейменування соцмережі. Агентство звинуватило X Corp. у недобросовісній конкуренції та порушенні прав на торгові марки й знаки обслуговування.

Соціальна мережа X (колишня Twitter), може негативно впливати на емоційне благополуччя користувачів.

Користування цією мережею пов'язане зі швидким зменшенням позитивних емоцій, сплесками обурення, політичною поляризацією та відчуттям нудьги. Про це свідчать результати дослідження, проведеного вченими з Університету Торонто, які опубліковані в журналі Communications Psychology.

Зараз ви читаєте новину «Twitter офіційно змінив доменне ім'я на X.com». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі