пʼятниця, 04 грудня 2009 10:04

28 країн НАТО закликали анулювати незалежність Абхазії та Південної Осетії

28 країн НАТО закликали анулювати незалежність Абхазії та Південної Осетії

Голови МЗС 28 країн-членів НАТО підтвердили політику невизнання незалежності Південної Осетії та Абхазії, закликавши Росію анулювати її рішення з цього приводу.

Про це йдеться у заяві за підсумками засідання Комісії Грузія-НАТО в Брюсселі.

При цьому керівники зовнішньополітичних відомств НАТО заявили про рішучу підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності Грузії.

Разом з тим, члени Комісії Грузія-НАТО закликали Росію виконати всі свої зобов"язання в рамках угоди про припинення вогню.

"Комісія Грузія-НАТО на рівні міністрів рішуче закликала Росію виконати всі її зобов"язання щодо Грузії в рамках угоди про припинення вогню, яке було досягнуто за посередництва Євросоюзу, а також не робити будь-яких кроків, які можуть підірвати безпеку Грузії", - йдеться в заяві .

Учасники засідання також заявили про підтримку Женевських переговорів з безпеки на Кавказі, висловивши при цьому незадоволення у зв"язку з накладеним Росією вето на мандати місій ООН і ОБСЄ в Грузії.

Міністри закликали забезпечити доступ наглядової місії ЄС у Грузії на територію Південної Осетії та Абхазії.

Взгляд

Зараз ви читаєте новину «28 країн НАТО закликали анулювати незалежність Абхазії та Південної Осетії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі