середа, 05 червня 2024 12:23

17-річні мають повернутися з-за кордону, щоб стати на облік - Міноборони

17-річні мають повернутися з-за кордону, щоб стати на облік - Міноборони
17-річним українцям треба повернутися з-за кордону і стати на облік у ТЦК. Фото: скріншот

Українцям за кордоном, яким виповнилося 17 років, потрібно повернутися в Україну та стати на військовий облік у територіальних центрах комплектування та соціального захисту.

Про це заявив речник Міноборони старший лейтенант Дмитро Лазуткін в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Юнаки, яким виповнилося 17 років, мають стати на військовий облік. Така вимога є. І вона стосується і тих, хто знаходиться за кордоном. Якщо ці люди будуть зберігати громадянство України, то, вочевидь, це варто зробити", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У якому випадку чоловікам треба повертатися з-за кордону - відповідь Міноборони

На питання, чи можуть юнаки стати на військовий облік дистанційно, зокрема, через мобільний додаток "Резерв+", Лазуткін відповів, що у застосунку це зробити неможливо, тож потрібно самостійно з'явитися до ТЦК і СП.

У Сухопутних військах ЗСУ пояснювали, що 17-річним, які не стали на військовий облік, надсилатимуть повістки.

З 18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Один з головних нововведень за оновленим законодавством є уточнення облікових даних військовозобов'язаних.

Тобто військовозобов'язані українці повинні протягом 60 днів з моменту, коли закон набув чинності, оновити свої облікові дані (до 16 липня 2024 року). Зробити це можна безпосередньо у ТЦК, а також у центрах надання адмінпослуг або через мобільний застосунок "Резерв+".

Зараз ви читаєте новину «17-річні мають повернутися з-за кордону, щоб стати на облік - Міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі