вівторок, 04 червня 2024 13:29

У якому випадку чоловікам треба повертатися з-за кордону - відповідь Міноборони

У якому випадку чоловікам треба повертатися з-за кордону - відповідь Міноборони
У Міноборони відповіли, у якому випадку українцям треба повертатися з-за кордону. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Деяким військовозобов'язаним українцям, які перебувають за кордоном і оновили свої облікові дані у "Резерв+", треба повернутися до України, щоб особисто прийти до ТЦК.

Це слід зробити, якщо застосунок показує статус "у розшуку", заявив в ефірі телемарафону 4 червня речник Міноборони Дмитро Лазуткін, передає Gazeta.ua.

"Якщо людина порушила правила військового обліку, наприклад знялася з обліку в одному місці, а в іншому не стала. Або не стала взагалі, виїхала, коли ще не було 17 років, а зараз прийшов час. Там є ціла низка причин, але попередньо треба зв'язатися з ТЦК та СП", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони роз'яснило, чи вручатимуть повістки після оновлення даних

Водночас у Міноборони об'єктивно розуміють, що невеликий відсоток українців за кордоном можна залучити до мобілізаційних процесів. Далеко не всі планують повертатися в країну.

"Нагадаю, що українці за кордоном так чи інакше залишаються нашими громадянами. Законодавство на них розповсюджується. Юнаки, яким виповнилося 17 років, мають стати на військовий облік. Така вимога є, вона стосується і тих, хто знаходиться за кордоном. Якщо ці люди планують і надалі бути громадянами України, пов'язують майбутнє з нашою країною, то це варто зробити. Треба стати на облік у ТЦК і СП", - наголосив Лазуткін.

З 18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Один з головних нововведень за оновленим законодавством є уточнення облікових даних військовозобов'язаних.

Тобто військовозобов'язані українці повинні протягом 60 днів з моменту, коли закон набув чинності, оновити свої облікові дані (до 16 липня 2024 року). Зробити це можна безпосередньо у ТЦК, а також у центрах надання адмінпослуг або через мобільний застосунок "Резерв+".

Зараз ви читаєте новину «У якому випадку чоловікам треба повертатися з-за кордону - відповідь Міноборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі