четвер, 14 січня 2010 13:36

11 організаторів вибухів в Багдаді засуджені до смерті

11 організаторів вибухів в Багдаді засуджені до смерті
Іракський суд засудив до страти 11 осіб, причетних до планування і підготовки серії терористичних актів в Багдаді 19 серпня 2009 року, в результаті яких загинули більше ста людей, а поранення отримали більше 600, повідомляє телеканал "Аль-Джазіра".

Один із засуджених - Салім Абед Джассим - зізнався, що особисто отримав гроші на організацію терактів від бригадного генерала Набіля Абдула Рахмана, який займав високий пост в керівництві армії за часів Саддама Хусейна.

Серед засуджених також знаходилися лідер "Аль-Каїди" в Іраку Ісхак Мохаммед Аббас і його брат Мустафа. За версією слідства, саме вони задумали і організували серію вибухів в Багдаді. Решта засуджених брала участь в придбанні і доставці вибухівки.

Майже одночасні вибухи замінованих вантажівок відбулися 19 серпня поблизу декількох урядових будівель в столиці Іраку. Найбільші руйнування і жертви викликали підриви вантажівок, що знаходилися біля будівель міністерства закордонних справ і міністерства фінансів, передає Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «11 організаторів вибухів в Багдаді засуджені до смерті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі