понеділок, 23 серпня 2021 21:49

США оцінили Кримську платформу

США оцінили Кримську платформу
США оцінили Кримський саміт. Фото: Офіс президента

США популяризуватимуть Кримську платформу на світовому рівні.

"Саміт об'єднав 46 різних країн, і у всіх була можливість висловити свою думку про ситуацію в Криму. І що мене вразило, так це неймовірний дух об'єднання. У всіх була одна і та сама ідея. Всі рішуче заявили, що Крим — це Україна, що спроба окупації з боку Росії незаконна, що вона порушує міжнародні закони й норми, та що з цим потрібно боротися", — заявила повірена США в Україні Крістіна Квін в ефірі телеканалу "Дом".

Запуск Кримської платформи — добрий спосіб привернути увагу до цієї проблеми, вважає дипломат. США вживатимуть усіх можливих зусиль, щоб допомогти Україні в цьому.

США всебічно допомагають Україні у боротьбі з російською агресією, нагадала Квін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Кримська платформа": Дуда розпочав промову українською та зробив потужну заяву

"І ми хочемо зробити все можливе, щоб допомогти Україні повернутися до її істинних територіальних кордонів і зберегти свою територіальну цілісність", — заявила американський дипломат.

Делегати установчого саміту "Кримської платформи" ухвалили спільну декларацію.

У документі учасники саміту підтвердили свою рішучість підтримувати тиск на Росію для припинення тимчасової окупації Криму та міста Севастополя і відновлення контролю України над цією територією.

Тимчасова окупація Російською Федерацією Автономної республіки Крим почалася 20 лютого 2014 року, і триває вже 2741 день.

Зараз ви читаєте новину «США оцінили Кримську платформу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі