четвер, 30 травня 2024 19:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни запускають залізницю, яка замінить Кримський міст: фото з супутника

На окупованій території Донецької області росіяни готуються розпочати рух залізницею між Маріуполем та Донецьком.

У такий спосіб окупанти планують налагодити залізничне сполучення в обхід Кримського мосту для постачання окупаційної армії на півдні України. Про це повідомляє моніторингова група Frontelligence Insight, опублікувавши супутникові знімки.

На фото із космосу видно, що російські окупанти завершили зведення та запускають в роботу новозбудовану залізничну гілку між Бурне та Маловодне на окупованій частині Донецької області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Андрющенко: окупанти зігнали на Запорізький напрямок нову техніку

Вона має протяжність до 80 кілометрів і дозволить налагодити залізничне сполучення з Маріуполем.

Автор: Frontelligence Insight
  Супутникові фото нової залізничної гілки на окупованій території Донбасу
Супутникові фото нової залізничної гілки на окупованій території Донбасу

За інформацією Frontelligence Insight, загарбники "в тестовому режимі" вже налагодили роботу залізниці між Волновахою та морським портом Маріуполя.

Повноцінно ця гілка, яка стане заміною Кримського моста для сполучення території РФ з півднем України, може запрацювати вже влітку 2024 року.

Російський диктатор Володимир Путін 18 березня заявив про будівництво залізничної гілки від Ростова-на-Дону на півдні Росії через тимчасово окуповані території України до Криму.

Перша ділянка залізниці нібито відновлює доступ до Бердянська, однак існуюча залізниця проходить через територію, яка вразлива для українських високоточних ударних систем великої дальності. Про це повідомляє Міноборони Великої Британії у Twitter.

Нова залізнична гілка на південь від Донецька довжиною маже 60 км будувалася вісім місяців.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни запускають залізницю, яка замінить Кримський міст: фото з супутника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі