середа, 21 серпня 2024 15:00

Вулицю у Києві назвуть на честь льотчика Андрія "Джуса" Пільщикова

Вулицю у Києві назвуть на честь льотчика Андрія "Джуса" Пільщикова
Капітан Андрій Пільщиков загинув 25 серпня 2023 року під час зіткнення двох навчально-бойових літаків. Фото: mil.in.ua

На честь загиблого українського військового льотчика Андрія "Джуса" Пільщикова планують перейменувати вулицю у Солом'янському районі Києва.

Про це повідомив у відповіді на петицію міський голова Віталій Кличко, пише LIGA.net.

Автор петиції Антон Осьмак пропонував перейменувати на честь загиблого пілота вулицю Зеленогірську, аргументуючи це тим, що вона походить від назви російського міста Зеленогірськ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ленінський, Московський, Кіровський: Зеленського закликали вжити заходів щодо перейменування зросійщених назв судів

Міська рада підтримала рішення.

Для перейменування треба подати пропозицію з обґрунтуванням, інформаційну довідку про Андрія Пільщикова та письмову згоду родичів, повідомляє LIGA.net.

25 серпня 2023 року на Житомирщині зіткнулися літаки L-39. В авіакатастрофі загинули троє льотчиків - Андрій Пільщиков, В'ячеслав Мінка і Сергій Проказін.

За попередньо встановленими обставинами, катастрофа сталася внаслідок зіткнення при маневрі розвороту, сказали у Державному бюро розслідувань.

Зараз ви читаєте новину «Вулицю у Києві назвуть на честь льотчика Андрія "Джуса" Пільщикова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі