неділя, 27 серпня 2023 11:49

Авіакатастрофа на Житомирщині: назвали імена трьох загиблих пілотів
3

Майор Сергій Проказін
Фото: mil.in.ua
Капітан Андрій Пільщиков
Майор В’ячеслав Мінка

Внаслідок зіткнення двох навчально-бойових літаків Л-39 у небі над Житомирською областю 25 серпня загинули капітан Андрій Пільщиков (Джус) та майори В'ячеслав Мінка і Сергій Проказін.

Всі вони були бойовими пілотами цієї бригади. Про це повідомила 40-а бригада тактичної авіації міста Василькова.

Майор В'ячеслав Мінка родом з Київщини. У 2015 році, після того як Росія напала на Україну, повернувся в авіацію.

З початком повномасштабного вторгнення мав понад 200 годин нальоту. Був досвідченим пілотом, значну частину служби присвятив інструкторській справі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський відреагував на авіакатастрофу, що сталася на Житомирщині

Майор Сергій Проказін проживав на Полтавщині. 24 роки життя присвятив авіації: від льотчика – до заступника командира бригади. З 2022 року мав понад 100 годин бойових польотів.

Капітан Андрій Пільщиков (родом з Харкова) вісім років життя присвятив авіації. З початком великої війни мав понад 500 годин нальоту, в тому числі під час виконання бойових завдань в складних умовах. Здобув низку державних та відомчих нагород. Активно виступав у західних медіа, зокрема в питанні надання Україні сучасних літаків F-16.

За його словами, терміни розслідування авіакатастрофи у Житомирській області поки невідомі.

"По-різному працюють державні комісії. Зазвичай у нас є спеціальна лабораторія, де є вузьконаправлені фахівці, які по ланцюжку розкладають кожну деталь літака, щоб з'ясувати, що сталося. Більше інформації, звичайно, є у бортових самописцях, які мають записи радіообміну. Різні терміни бувають, навіть до півроку затягується розслідування", ‒ пояснив Ігнат.

25 серпня 2023 року на Житомирщині сталася авіакатастрофа, під час виконання бойового завдання у небі зіткнулись екіпажі двох навчально-бойових літаків L-39. Про це повідомили Повітряні сили ЗСУ в Telegram.

Усі троє пілотів, на жаль, загинули. Триває розслідування.

Зараз ви читаєте новину «Авіакатастрофа на Житомирщині: назвали імена трьох загиблих пілотів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі