понеділок, 29 липня 2024 16:25

У столиці прокуратура перевіряє Колесо огляду

У столиці прокуратура перевіряє Колесо огляду
Оглядове колесо на Подолі встановили у 2017 році. Фото: bigkyiv.com.ua

Правоохоронні органи перевіряють роботу атракціону "Колесо огляду" у Подільському районі Києва після загибелі чоловіка унаслідок обриву тросу на канатній дорозі через річку Дніпро у столиці.

Про це сказала прессекретарка Київської міської прокуратури Ірина Винокурова, повідомив "Укрінформ".

"У межах кримінального провадження, розпочатого за статтею Кримінального кодексу - порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою - перевіряється робота атракціону "Колесо огляду" у Подільському районі", - повідомила посадовець.

За словами Винокурової, поліція запросила усі дозвільні документа на проведення атракціону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві група осіб забрали в іноземця біткоїни, а потім його задушили і закопали - фото і відео

Наразі про результати перевірки, за словами Винокурової, говорити ще зарано.

"Укрінформ" зателефонував за номером телефону, вказаним на вебсторінці "Колеса огляду". Слухавку взяла жінка на ім'я Аліна, котра представилася дружиною власника атракціону - громадянина Франції Луї Тутена.

За її словами, вони надали поліції дозвільні документи для діяльності атракціону, які запросили у них правоохоронці.

"Усі документи я вже надала поліції. Якщо ми тут стоїмо сім років, то, мабуть, у нас все є", - заявила дружина власника атракціону.

Оглядове колесо на Подолі встановлене у Києві на Контрактовій площі. Колесо привезли з Парижа і встановили у грудні 2017 року.

У неділю, 21 липня, у Києві обірвався трос атракціону через річку Дніпро. Через надзвичайну подію на Набережному шосе ускладнився рух транспорту.

Наступного дня вранці працівники поліції спільно з рятувальниками ДСНС під час обстеження дна річки знайшли тіло загиблого чоловіка.

Київська міська прокуратура повідомила, що раніше вимагала у суді зупинити роботу канатної дороги через Дніпро. Однак суди і відповідачі в особі посадовців КМДА не погодились з позицією прокуратури про те, що канатна дорога належить до атракціонів підвищеної небезпеки, сказала прокуратура.

Поліція провела обшуки у службах Київської міської державної адміністрації, які погодили розташування атракціону.

Зараз ви читаєте новину «У столиці прокуратура перевіряє Колесо огляду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі