неділя, 21 липня 2024 17:45

Обрив канату над Дніпром у Києві: прокуратура розкритикувала владу Кличка

Обрив канату над Дніпром у Києві: прокуратура розкритикувала владу Кличка
21 липня внаслідок обриву тросу на атракціоні у Києві людина впала у річку Дніпро. Фото: Національна поліція

Київська міська прокуратура повідомила, що раніше вимагала у суді зупинити роботу канатної дороги через Дніпро у Києві, де, імовірно, у неділю загинула людина.

Суди та відповідачі в особі столичних посадовців не погодились з позицією прокуратури про те, що канатна дорога через Дніпро належить до атракціонів підвищеної небезпеки, повідомила прокуратура.

"Більше того, під час судового розгляду будо встановлено, що на момент проведення інвестиційного конкурсу та судового розгляду проєктна та технічна документація щодо атракціону не були розроблені. Втім, нікого з посадовців КМДА, які проводили конкурс на визначення переможця, до сьогоднішнього трагічного випадку це не турбувало", - сказала прокуратура.

"Посадовцям КМДА, які "вимагають від правоохоронців ретельного розслідування" нагадуємо про їхню позицію у судах", - заявила міська прокуратура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пацани роблять бізнес": у Києві знесли 200-річний будинок

Прокуратура повідомила, що ще у 2021 році намагалася зупинити роботу вказаного атракціону.

Прокурори звернулись до Господарського суду міста Києва з позовом, в якому просили визнати незаконним і скасувати розпорядження виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) від 11 січня 2021 року.

За вказаним розпорядженням КМДА переможцем інвестиційного конкурсу визнали компанію без досвіду з реалізації подібних проєктів і досвіду експлуатації атракціонів подібного типу, враховуючи їх потенційну небезпеку для життя та здоровʼя.

Відповідачами у справі були КМДА, КП "ПЛЕСО" і товариство-переможець конкурсу.

"Однак рішенням Господарського суду м.Києва від 02.12.2021, залишеним в силі постановою Північного апеляційного господарського суду від 16.06.2022 та Верховного суду від 14.09.2022, у задоволенні позову відмовлено", - повідомила прокуратура.

Також прокуратура повідомила, що за фактом обриву атракціону "Канатна переправа через р. Дніпро від Арки Дружби народів до Труханового острова" в момент перебування на ньому чоловіка, розпочато розслідування:

за фактом порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою та службової недбалості, що спричинила смерть людини.

У неділю, 21 липня, у Києві обірвався трос атракціону через річку Дніпро. П'ять водолазів, а також рятувальники на катері, обстежували акваторію води. Через надзвичайну подію на Набережному шосе ускладнився рух транспорту.

На момент трагічного випадку на атракціоні перебував 20-річний хлопець, його пошуки тривають, повідомила поліція.

Зараз ви читаєте новину «Обрив канату над Дніпром у Києві: прокуратура розкритикувала владу Кличка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі