неділя, 21 липня 2024 16:14

Під час обриву троса над Дніпром у Києві загинув чоловік - ЗМІ
Оновлено

Під час обриву троса над Дніпром у Києві загинув чоловік - ЗМІ
Внаслідок обриву троса на атракціоні у Києві людина впала у воду. Фото: Національна поліція

Внаслідок обриву троса на атракціоні у Києві загинув чоловік, повідомили ЗМІ і Київська міська державна адміністрація.

КМДА заявила, що звернеться до правоохоронців щодо діяльності компанії, яка експлуатує атракціон через Дніпро.

Інформація про нещасний випадок, який трапився на атракціоні, що пролягає через річку Дніпро, надійшла до поліції близько 14:00, повідомили правоохоронці.

"За наявною інформацією, під час спуску людина, яка перебувала на даному атракціоні упала в воду", - сказала поліція.

На місці події працюють слідчо-оперативна група Печерського та Головного управлінь поліції, працівники відділу поліції у річковому порту Київ, патрульні поліцейські і ДСНС.

"Місто звертається і вимагатиме від правоохоронців ретельного розслідування як самої надзвичайної ситуації, так і діяльності компанії, що експлуатує атракціон, відкритий у 2021 році", - заявила КМДА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві знесли історичну Садибу Зеленських: поліція почала розслідування

Видання "РБК-Україна" повідомило, що загинув чоловік 2004 року народження.

"Коли хлопець здійснював спуск по канатній дорозі та доїхав до середини річки Дніпро стався обрив тросу, в результаті чого він впав в воду", - пишуть.

"Наразі на місці працюють рятувальники і поліція, пошуки тіла тривають. Слідчі працюють над встановленням всіх обставин даної події", - повідомило джерело видання.

Тим часом сайт "Телеграф" повідомив, що загиблий - чоловік родом із Вінниці, до Києва він приїхав на відпочинок.

"Сьогодні близько 13.35, на атракціоні-спуску через річку Дніпро між Пішохідним мостом і островом Труханів, обірвався один із трьох тросів канатного спуску, внаслідок чого чоловік, що здійснював спуск, впав у воду. Наразі встановлено, що обрив троса стався приблизно за 50 метрів від Набережного шосе", - цитує джерело "Телеграф".

"Обладнання для кріплення, яке було на ньому було важким щоб виплисти, воно потягнуло на дно", - написав Telegram-канал "Симороз доповідає".

Оновлено 16:28

"За інформацією Національної поліції, після проведеного опитування на місці події вдалось зʼясувати, що під час обриву тросу на атракціоні знаходився хлопець, віком орієнтовно до 30 років", - написала КМДА.

"За наявною у поліції інформацією на момент трагічного випадку на атракціоні перебував 20-річний хлопець. Його пошуки тривають", - заявила поліція.

Слідчі поліції розпочали кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу:

порушення правил безпеки особою, яка зобов'язана їх дотримувати, якщо це порушення створило загрозу загибелі людей;

службова недбалість,що спричинила загибель людини.

У неділю, 21 липня, у Києві обірвався трос атракціону через річку Дніпро. П'ять водолазів, а також рятувальники на катері, обстежували акваторію води. Через надзвичайну подію на Набережному шосе ускладнився рух транспорту.

Зараз ви читаєте новину «Під час обриву троса над Дніпром у Києві загинув чоловік - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі