четвер, 27 серпня 2020 11:29

У Києві можуть скасувати шкільні лінійки 1 вересня

Урочисті лінійки у школах столиці можуть скасувати, якщо до 1 вересня Київ опиниться у помаранчевій зоні епідеміологічної небезпеки.

Якщо урочисті заходи відбудуться, то лише за умови соціального дистанціювання та із засобами захисту. Кожному учаснику потрібно буде забезпечити площу у 5 кв. м, повідомив Олег Рубан, голова Держпродспоживслужби Києва в інтерв'ю "Сьогодні".

Автор: pixabay.com
   Заборона на проведення урочистих лінійок не стосуватиметься шкіл, які територіально перебувають у жовтій та зеленій зонах
Заборона на проведення урочистих лінійок не стосуватиметься шкіл, які територіально перебувають у жовтій та зеленій зонах

"Лінійки, присвячені 1 вересня, – це теж скупчення людей, але вони належать до культурно-масових заходів. І їх можна проводити, якщо населений пункт перебуває в зеленій або жовтій зоні", - зазначив Рубан.

Один із важливих безпекових компонентів у навчальному процесі – наявність засобів індивідуального захисту.

"І учні, й учителі повинні бити забезпечені захисними масками, які не допускають поширення збудника інфекції. Також у школах повинен бути антисептик в достатній кількості для частої дезінфекції рук. Потрібно навчити всіх своєчасно і правильно ним користуватися", – додав Рубан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МОЗ змінило карантинні вимоги для навчання у школах

Також у навчальних закладах ввели ще одне обов'язкове правило – контроль мікроклімату.

"Науково обґрунтовано, що цей збудник передається в закритих сухих і максимально вологих приміщеннях. Тому необхідний контроль за мікрокліматом. Норма – 40-60% вологості, а температура в приміщеннях повинна бути не вище +20-25 градусів", – сказав Рубан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОЗ пояснили, хто зі школярів пройде медогляд без консиліуму

Близько 3,9 млн учнів підуть до школи 1 вересня. Закладів не відкриють у населених пунктах із високою кількістю хворих на коронавірус. Такі міста, села й селища потраплять до червоної зони. Навчання відбуватиметься дистанційно.

Зараз ви читаєте новину «У Києві можуть скасувати шкільні лінійки 1 вересня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі