четвер, 20 квітня 2017 18:05

Штрафи за куріння збільшать у 100 разів

Штрафи за куріння збільшать у 100 разів
Фото: rbc.ua

Депутати Київради прийняли рішення звернутися до Верховної Ради та Кабінету міністрів щодо посилення відповідальності за паління тютюнових виробів та кальянів у заборонених місцях, інформує прес-служба міськради. Київрада пропонує збільшити штрафи за паління у заборонених місцях у 50-100 разів.

Відповідне звернення підтримали 92 депутати.

"Ми пропонуємо відповідальність для фізичних осіб встановити на рівні 17 тисяч гривень, що стосується юридичних осіб, максимальна цифра - 20 тисяч. Лише розмір стягнення може стати суттєвим обмежувальним фактором у порушенні цієї норми, бо саме мінімальні штрафи і створюють ті проблеми, які відчувають мешканці будинків, де розташовані заклади харчування, в яких можна палити", - наголосила голова постійної комісії Київради Алла Шлапак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві скасували заборону на продаж алкоголю вночі

За її словами, це невисокі штрафи, у провідних країнах світу вони значно вищі.

Законодавство визначає перелік місць, де паління заборонено, крім спеціально відведених для місць. При цьому їхня сумарна площа не має перевищувати 10% загальної площі відповідної споруди чи приміщення. До того ж вони повинні бути обладнані витяжною вентиляцією. Доволі часто ресторанні заклади нехтують законодавчими обмеженнями.

В Україні радіостанції оштрафували на 500 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Штрафи за куріння збільшать у 100 разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі