понеділок, 11 лютого 2013 20:03

Станція метро "Вокзальна" обвалюється?

10 лютого на вході до станції метро "Вокзальна" встановили додаткові металеві розпірки для підтримки даху. Їх прикріпили до колон, місце обгородили двометровою огорожею. Тепер, щоб потрапити до входу, потрібно обходити місце ремонту.

На паркані розвісили оголошення з проханням поставитись з розумінням до тимчасових незручностей.

Ятку, що торгувала пресою біля входу, перенесли в інше місце.

"Це за ніч побудували. Ця розпірка ніби тримає колони, чи колони тримають розпірку, незрозуміло. Але те, що тут почали щось робити, значить, що з'явились проблеми", — розповіла продавчиня на вході до метро.

У Київській міській державній організації заспокоюють, та пояснюють, що розпірки встановили після планової перевірки, щоб додатково дослідити стан колон на вході до метро.

"Контроль за спорудами метрополітену ведеться цілодобово, адже безпека пасажирів тут понад усе. І під час однієї з планових перевірок було прийняте рішення укріпити колону вхідної групи станції метро "Вокзальна". Тут вже встановлені допоміжні підпірні колони, які дозволять провести дослідження несучої спроможності балки під колонами та запобігти просіданню колон і деформуванню вхідної групи. В понеділок ми матимемо висновки експертів та проведемо необхідні штатні роботи", - повідомили в КМДА.

Станція метро "Вокзальна" є однією з найстаріших у столичному метрополітені. Вона була відкрита 6 листопада 1960 р. у складі першої лінії. Торік на станції проводився ремонт ескалаторів.

На початку лютого з'явилась інформація, що метрополітен буде змушений зменшити швидкість потягів, через зношеність рейок. На їх заміну потрібно 5 мільйонів гривень, які не поспішає виділяти столична влада.

Зараз ви читаєте новину «Станція метро "Вокзальна" обвалюється?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі