понеділок, 28 січня 2013 12:12

Стокгольмське метро поповнилося "дитячою", "радянською" та "енциклопедичною" станціями
41

Фото: Фото: cr2.livejournal.com

Стокгольмське метро, єдине в Швеції, яке складається з трьох ліній. Потяги ходять по лівій стороні, оскільки на момент відкриття (1950 рік) в країні був лівобічний рух. У 1960-х шосе перевели на правобічний, а рейковий транспорт вирішили не змінювати.

Кажуть, незвичайний дизайн метрополітену і яскраві фарби були рекомендовані як засіб від депресій у довгі зимові вечори і ночі. Зелена лінія - найстаріша. Під метрополітен перебудована з лінії швидкісного трамваю, відкритого ще до війни. В основному йде по верху і кінцями йде у передмістя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стокгольмський метрополітен став "найдовшою галереєю у світі"

У Стокгольмі метрополітен називається Tunnelbana, так що на входах замість букви M буква Т. На кожній станції висить табло, що показує час до прибуття не лише чергового, але і наступного поїзда по всіх напрямках. Інтервали між поїздами 5-8 хвилин. Увечері можна чекати 20 і навіть півгодини.

У центрі лінія спускається під землю. В центрі розташовані найменш цікаві і звичайні станції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У пхеньянському метро іноземцям поступаються місцем

Синя лінія - наймолодша. Саме на синій лінії найбільше авторських станцій. Серед них станція, оформоленная "дитячими малюнками" та класиками на підлозі; станція, оформлена в радянському стилі - зображення спортивних чоловіків і жінок, гасла і символи різними мовами; а також станція в Ньютонівським яблуком під стелею і історичними подіями, написаними на стінах.

Зараз ви читаєте новину «Стокгольмське метро поповнилося "дитячою", "радянською" та "енциклопедичною" станціями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі