понеділок, 20 травня 2024 06:10

Частину країни накриють дощі: де чекати грози

Частину країни накриють дощі: де чекати грози
Вдень у більшості західних областей та у північно-східній частині місцями короткочасний дощ. Фото: pixabay.com

20 травня в Україні переважатиме мінлива хмарність.

У понеділок переважно буде без опадів, повідомляє Український гідрометеорологічний центр.

"Водночас у більшості західних областей та у північно-східній частині місцями пройде короткочасний дощ із грозою", - сказано в повідомленні.

Вітер переважно південний, 3-8 м/с. Температура вдень становитиме +21...26°С. У Карпатах та Кримських горах прогнозують +15...20°С.

20 травня на Київщині також мінлива хмарність, без опадів. Вітер південний, 3-8 м/с. Температура по області вдень буже у межах +21...26°С. А у Києві коливатиметься близько +25°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи буде це літо спекотним - науковиця пояснила

У другій половині року температура на Землі знизиться, на зміну погодному явищу Ель-Ніньо прийде Ла-Нінья. Погодне явище Ель-Ніньо закінчиться до червня.

Ель-Ніньйо - феномен різкого підвищення температури поверхневого шару води в екваторіальній частині Тихого океану, який означає сильну спеку, засухи та катастрофічні наводнення і опади у багатьох регіонах світу.

У роки Ла-Нінья, навпаки, формується потужний антициклон, у системі циркуляції якого на американський континент надходить холодне арктичне повітря. Так як Земля обертається навколо своєї осі, ці повітряні маси рухаються із заходу на схід, змінюючись на своєму шляху. Зрештою вони потрапляють до Атлантики та Європи.

Зараз ви читаєте новину «Частину країни накриють дощі: де чекати грози». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі