пʼятниця, 01 лютого 2013 05:52

Київське метро через зношені рейки може почати їздити повільніше

Київське метро через зношені рейки може почати їздити повільніше
Фото: tvi.ua

У столиці України — міста Києва — багато грошей, а місцева влада не може виділити 5 млн на вирішення проблеми метрополітену.

Про це в ефірі телеканалу ТВі сказав екс-голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Іван Салій.

Зокрема, колишній очільник КДМА розкритикував столичну владу за безгосподарність й висловив здивування з приводу того, що вона не береться розв'язати проблеми метро.

"Проблема для метро – це ж не сніг, не засніжена зима. 1 мільйон 700 тисяч пасажирів щодоби! Проблема в тому, що рейки зносилися, тож треба зменшувати швидкість", - пояснив Салій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через мільйонні збитки Київський метрополітен пригрозив закрити зношені ділянки

За його словами, щастя киян у тому, що з'явилися фахівці, які мають професійну гідність і відповідальність й кажуть, що не будуть ризикувати життям і здоров'ям пасажирів.

"Не буде фінансування – ми дійсно зменшимо швидкість", – процитував слова фахівців Салій.

На його думку, з метрополітеном відбуваються "дивовижні процеси".

"На заміну рейок потрібно 5 мільйонів. При бюджеті Києва у 18 мільярдів немає 5 мільйонів, щоби купити нові рейки?.. З грудня не можемо вирішити це питання. Це просто нехтування технічними, інженерними вимогами", – обурився екс-голова КМДА.

Зараз ви читаєте новину «Київське метро через зношені рейки може почати їздити повільніше ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі