понеділок, 05 серпня 2024 20:20

Любив математику і хотів бути програмістом: ЗМІ розповіли про загиблого на атракціоні у Києві
5

Роман Борисюк
Фото: Телеканал 1+1
Роман Борисюк (праворуч) із братом Володимиром
Батьки Романа Борисюка
Роман Борисюк загинув 21 липня у Києві внаслідок обриву тросу на атракціоні через річку Дніпро
Фото атракціону

20-річного чоловіка, який загинув внаслідок обриву тросу на атракціоні через річку Дніпро у Києві 21 липня, звати Роман Борисюк.

Він зі старшим братом Володимиром приїхали з Вінниці на вихідні погуляти столицею. Про це повідомили "ТСН".

20 липня вони приїхали до Києва на два дні: побачити місто і відвідати благодійний музичний фестиваль.

"Ми прийшли на Хрещатик, дійшли до арки. Йому сподобався вигляд на Київ дуже", - розповів Володимир. Тоді ж вони помітили атракціон.

"Ми навіть тоді ще хотіли спуститись, але якось я його відговорив, що ми дуже втомились. Може завтра", - згадує старший брат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У столиці прокуратура перевіряє Колесо огляду

Вранці, 21 липня, брати поснідали на київському Подолі і вирушили до арки.

"Він часто повторював, що хоче з'їхати там. У нього не було ніякого хвилювання. Він був спокійний. Перед нами мали йти люди, і він сказав, що зараз саме наша черга і не пустив. Можливо, і не ми б їхали", - розповів Володимир.

Окрім каски, не було жодної страховки, повідомляють "ТСН".

"Це був тільки один трос. Ми паралельно мали з'їжджати. Але через те, що я важчий, я швидше розігнався і вже не бачив Роми. Я проїхав більше половини, мені здається, і я не пам'ятаю, чи якийсь звук почув. Чомусь опустив голову вниз і побачив, що трос впав у воду. Я сподівався, що це будь-який трос, канат - будь-що, але не Рома. У мене був такий шок. Якихось людей навіть розпитував, хто саме впав. І вже коли дістали трос, там Роми не було", - сказав брат загиблого.

Мати загиблого сказала, Роман любив математику і хотів бути програмістом.

"Вони поїхали з братом у Київ. Вова каже, що він був дуже щасливий. І, напевне, побачив цей атракціон, це відчуття свободи, життя. Напевне це його і підштовхнуло. Не було, що він шукав драйву, якихось екстремальних відчуттів, він просто хотів повноцінно жити", - сказала жінка.

"Якби на першому місці стояла людина, то напевно замислювалися б такі діячі, які відкривають ці атракціони, обслуговують, що на першому місці повинно бути життя. Потім ще писали у телеграм, що вони підписували бумагу, що організація знімає з себе відповідальність. Не підписували вони таку бумагу. Підписували лише, що ознайомлені з технікою безпеки. Техніка безпеки заключається в тому, що на нього одягнули шолом, сказали не робити різких рухів і смирно сидіти", - розповіла мати Романа Борисюка.

Представники атракціону з родиною не зв'язувалися, пишуть "ТСН".

"Мені б хотілося, щоб це розслідування було прозоре. Щоб винні були знайдені", - сказала жінка.

21 липня у Києві обірвався трос атракціону через річку Дніпро. Через надзвичайну подію на Набережному шосе ускладнився рух транспорту.

Наступного дня вранці працівники поліції спільно з рятувальниками ДСНС під час обстеження дна річки знайшли тіло загиблого чоловіка.

Київська міська прокуратура повідомила, що раніше вимагала у суді зупинити роботу канатної дороги через Дніпро. Однак суди і відповідачі в особі посадовців КМДА не погодились з позицією прокуратури про те, що канатна дорога належить до атракціонів підвищеної небезпеки, сказала прокуратура.

Поліція провела обшуки у службах Київської міської державної адміністрації, які погодили розташування атракціону.

Зараз ви читаєте новину «Любив математику і хотів бути програмістом: ЗМІ розповіли про загиблого на атракціоні у Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі