пʼятниця, 26 квітня 2013 12:49

Голубченко все-таки заборонив мобільні кав'ярні на газових балонах

Голубченко все-таки заборонив мобільні кав'ярні на газових балонах
Вчора на Контрактовій площі зайнялася одна з мобільних кав'ярень. Фото: facebook.com

У Києві прийнято рішення заборонити роботу мобільних кав'ярень, які працюють на газових балонах, через вибух, який стався вчора на Контрактовій площі. Про це повідомив виконуючий обов'язки заступника голови Київської міської державної адміністрації Анатолій Голубченко.

"Не може кав'ярня працювати на газу, а тільки на електроенергії. Газовий балон, на якому працює двигун - не можна, це забороняється законом. Але вони всі працюють на газових балонах, тому вчора був вибух. Чисто випадково ніхто не загинув і було прийнято рішення, у штабі надзвичайних ситуацій, прибрати з Києва всі мобільні кав'ярні, які працюють на газу. Хто працює на електроенергії - будь ласка, нехай працюють ", - сказав Голубченко.

Також він зазначив, що зараз він працює над тим, щоб на засідання Київради винести проект рішення, яке б врегулювало роботу мобільних кав'ярень у Києві. Голубченко додав, що намагався вирішити питання можливості працювати кав'ярням на газу.

"Я спробував на прохання Асоціації кав'ярень знайти шлях вирішення цього питання так, щоб газові кав'ярні могли пройти експертизу і за якихось умов, які забезпечили б безпечну експлуатацію, їм би ставили якийсь штамп у паспорт автомобіля, що вони можуть працювати на газу . Але нам сказали "ні", таких умов не існує, це заборонено, ми не можемо знайти, які технічні умови можна було б прийняти, щоб дозволити їм працювати на газу ", - додав Голубченко.

Зараз ви читаєте новину «Голубченко все-таки заборонив мобільні кав'ярні на газових балонах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі