четвер, 21 березня 2024 16:25

Дві головні помилки, через які ламається пральна машина

Дві головні помилки, через які ламається пральна машина
Фото: pinterest

Є дві помилки, через які пральна машинка може зламатися раніше заявленого виробником терміну служби.

Щоб ця необхідна для дому побутова річ служила довгі роки, важливо знати три простих правила користування пральною машиною. Про них розповість Gazeta.ua.

Перевіряйте кишені

Зіпсувати техніку можна черед дрібні монети. Особливо уважними варто бути мамам: у дітей у кишенях завжди повно "сюрпризів". Тому обов'язково проводимо перевірку. Інакше можна через свою неуважність зламати машину.

Завантаження одягу

Коли пральна машинка "стрибає" і вібрує при віджиманні або видає помилку на електронному табло, помилкою може бути і неправильне завантаження білизни. Про такі помилки машинка не попереджає, але саме вони стають причиною несправності і дорогого ремонту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як почистити пральну машину від накипу в домашніх умовах: допоможуть ці недорогі засоби

Якщо йдеться про звичайні речі, то вони повинні займати не більше 50 відсотків загального об'єму барабана пральної машинки. Якщо йдеться про вироби з вовни, то завантаження має бути ще менше – не більше 30 відсотків.

Якщо ж вам потрібно упорядкувати вироби з натурального льону та інших легких матеріалів, то можна влаштовувати і повне завантаження. Але не варто м'яти речі, щоб вмістити більше: це може спричинити несправність.

Правильно обирайте речі для прання

Ніколи не періть в машинці один великий плед або ковдру. Для балансу завантажте ще пару рушників.

Річ у тім, що плед зіб'ється в "ком" і створить навантаження в одній частині барабана, через що машинка буде "підстрибувати", але це півбіди. Результатом таких частих прань може стати несправність машинки.

Вимкнення світла під час прання - це неприємна ситуація, яка може статися з кожним.

Особливо актуальним питання стає для громадян України, які внаслідок російських обстрілів можуть залишитися без світла у будь-який момент. Gazeta.ua розповість, що робити у подібній ситуації і зберегти ваше прання.

Зараз ви читаєте новину «Дві головні помилки, через які ламається пральна машина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі