субота, 09 березня 2024 03:25

Як почистити пральну машину від накипу в домашніх умовах: допоможуть ці недорогі засоби

Як почистити пральну машину від накипу в домашніх умовах: допоможуть ці недорогі засоби
Накип утворюється через кальцій і магній, що залишаються після випаровування жорсткої води. Фото: ілюстративне

Всі знать, як важко видалити накип із пральних машин.

На щастя, існують засоби, які можна використовувати для вирішення цієї проблеми. Зокрема, фахівець з продукції AEG Майкл Форбс рекомендує чистити машини не рідше ніж один раз на місяць, щоб запобігти утворенню накипу і забезпечити ідеальний стан одягу. Про це пише Mirror.

Накип утворюється через кальцій і магній, що залишаються після випаровування жорсткої води, і може вражати більшість побутових предметів і приладів, включно з пральними машинами.

Дослідження, проведене брендом побутової техніки AEG, показало, що кожен десятий британець не знав, що пральні машини можуть постраждати від накипу, а майже половина з них зізналася, що ніколи не чистили свої машини від накипу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ять розповсюджених помилок під час прання у машинці: припиніть це робити

"Швидке підтримуюче прання слід проводити не рідше ніж один раз на місяць, щоб підтримувати машинку в найкращому стані та стежити за тим, щоб одяг мав найкращий вигляд", - каже експерт.

Однак кожні шість місяців важливо очищати пральну машину від накипу, щоб видалити бактерії і накип з ванни - тієї області, яку ви не можете бачити навколо металевого барабана.

Які недорогі засоби допоможуть видалити накип із пральної машини

Серед засобів, які він рекомендував використовувати, - кристали соди, лимонний сік або білий оцет, а також харчову соду.

Лимонний сік і білий оцет, по суті, роблять те саме, хоча один пахне набагато краще, ніж інший. Вони часто використовуються замість агресивних хімічних розчинів. Просто налийте чашку будь-якого з цих розчинів прямо в порожній барабан машини і виберіть високотемпературне прання.

Ще одним популярним засобом для очищення є харчова сода. Вона особливо добре запобігає утворенню накипу в машинах, а якщо додати її до пральної машини, то вона також допоможе видалити сильні плями та зберегти колір речей у пранні.

Вимкнення світла під час прання - це неприємна ситуація, яка може статися з кожним.

Особливо актуальним питання стає для громадян України, які внаслідок російських обстрілів можуть залишитися без світла у будь-який момент. Gazeta.ua розповість, що робити у подібній ситуації і зберегти ваше прання.

Зараз ви читаєте новину «Як почистити пральну машину від накипу в домашніх умовах: допоможуть ці недорогі засоби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі