середа, 09 серпня 2023 17:28

Як вимити дзеркала без розводів: бюджетні лайфхаки

Як вимити дзеркала без розводів: бюджетні лайфхаки
Легкі способи, як помити дзеркало і щоб не залишились розводи Фото: chystota

Дзеркало є в кожному будинку. Якщо воно не вимите до блиску, то може зіпсувати усю охайність кімнати.

Дуже часто на поверхні дзеркал є розводи, які важко витерти.

Gazeta.ua підготувала лайфхаки, які не потребують багато затрат. Але зусилля треба все ж докласти.

Для початку всю поверхню потрібно промити чистою вологою ганчіркою. Після цього зім'ятим листом газети круговими рухами, полотно насухо витерти. Цей спосіб однозначно потребує зусиль. Але він вартий результату. Газета дуже добре вбирає вологу з поверхні.

Заваріть міцний листовий чай. Додайте до нього 20 г солі та розмішайте. Для миття краще за все використовувати капрон. Сумішшю обробити поверхню і протерти насухо. Результат потішить.

Також картопля прекрасно справляється не тільки з забрудненнями, але і додає блиск поверхні. Треба розрізати картоплю на дві половини. Зрізом обробити полотно, після чого промити охолодженою водою і протерти насухо.

Для дзеркал можна використовувати вологі серветки, якими чистять оргтехніку. Вони м'які, не залишають подряпин і якісно очищають поверхні.

Щоб на дзеркалах не лише не було розводів, а щоб вони радували блиском, можна застосувати кухонну сіль. На склянку води достатньо взяти одну столову ложку харчової солі. Нанесіть розчин на вже очищену поверхню дзеркала, а потім протріть серветкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Легке прибирання: 5 лайфхаків для чистоти

Для потьмянілого дзеркала спробуйте суміш у рівних частинах з води, нашатирного спирту, магнезії і бензину. Опісля провітріть приміщення. Засіб має різкий запах, тому застосовувати його в приміщеннях, що не провітрюються, не рекомендується.

Розріжте цибулину навпіл та протріть нею поверхню дзеркала. Цей засіб захистить дзеркало від комах і слідів їхньої життєдіяльності.

Під час прибирання квартири найпростішим завданням стане миття підлоги.

Щоб не було розводів, додайте у воду соду. Саме такий розчин ефективно очистить підлогу.

Зараз ви читаєте новину «Як вимити дзеркала без розводів: бюджетні лайфхаки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі