понеділок, 24 жовтня 2016 15:55

5 порад для якісного укладання ламінату

5 порад для якісного укладання ламінату
Фото: Homy.com.ua

Монтувати ламінат потрібно у теплі. Температура у кімнаті має бути у діапазоні 15-30 градусів. Тому, якщо ви щойно придбали квартиру у новобудові - не поспішайте з підлогою до весни, або чекайте поки в будинку увімкнуть опалення. Обігрівати електроприладами кімнату не рекомендують. Бо вони дають різницю температур. Так само небезпечні протяги. Не можна також монтувати ламінат на електричну систему теплої підлоги, бо панелі деформуються, пише remoo.ru.

Перший етап - вирівняйте підлогу. Якщо перепад висоти основи становить вище за 2 мм, поверхню слід вирівняти. Використовуйте будівельні суміші для грунтовки. Також рівняти можна, застосовуючи суміші з цементу та піску.

Другий етап - покладіть шар ізоляції. На бетонну основу використовуйте додатково гідроізоляцію. Від вологості ізолює пресований папір. Але він чутливий до вологості і не підходить для квартир на першому поверсі або на розі будинку з підвищеним доступом води. Звукоізоляція - це настили з фольгою, що відбивають шум. Для цього можна використовувати пробкові панелі, пінополістирол або пінополіетилен

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український архітектор розробив дизайн будинку, який зводять за місяць

Третій етап - дайте ламінату "звикнути" до квартири. Покладіть дошки в кімнату, де будете проводити монтаж на кілька днів. За цей час температура і вологість матеріалів стануть близькими між собою.

Четвертий етап - покладіть ламінат. Починайте з панелі на куті кімнати біля вікна. Далі між стіною і панеллю покладіть клини для зазорів. Другий ряд монтуйте спочатку без поєднання з першим. Тільки тоді, як всі панелі другого ряду будуть з'єднані між собою, приєднуйте до попереднього ряду. Існує інший спосіб монтажу ламінату - по діагоналі. У цьому випадку треба протягувати жилку під кутом 45 градусів до стіни.

Біля труб опалення необхідно спочатку робити розмітку, а вже тоді робити виїмку. Остання має бути дещо більша за діаметр труби.

П'ятий етап - покладіть плінтуси. Кріплення робіть до стіни, а не до підлоги.

Зараз ви читаєте новину «5 порад для якісного укладання ламінату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі