середа, 28 лютого 2024 18:57

10 звичок, які роблять будинок бруднішим

10 звичок, які роблять будинок бруднішим
10 буденних звичок, які створюють в будинку суцільний безлад Фото: pinterest

Мати чистий дім – це те, до чого прагнуть багато людей.

Щоб підтримувати порядок у своєму домі, відмовтеся від кількох звичок, який створюють бруд довкола, пише marthastewart.

Не знімаєте взуття

Протягом дня у вашому взутті накопичується багато мікробів і бактерій, які потім потрапляють у ваш будинок.

Залишаючи взуття біля вхідних дверей, ви зводите до мінімуму поширення цієї бактерії, а також усього бруду, яке може застрягти на дні черевиків і осідати по всьому будинку.

Не закриваєте сидіння унітазу під час змиву

Тримайте унітаз закритим під час змиву, щоб бактерії не накопичувалися на інших поверхнях ванної кімнати.

Щоразу, коли ви змиваєте унітаз із відкритим сидінням, мікроскопічні частинки, які містять бактерії, викидаються в повітря через силу змивної води. Ці частинки можуть осісти на сусідні поверхні та забруднити предмети, які знаходяться поруч, наприклад рушники чи зубні щітки.

Пилососите, коли мішок повний

Пилосос із повним мішком сміття робить це завдання спірним. Коли ви пилососите з повним мішком, у інструменті більше немає місця для збирання крихт та іншого бруду.

По суті, він викидає весь пил і бруд назад у повітря, значно знижуючи ефективність пилососа.

Вчасно не перете кухонні чи банні рушники

Нерегулярне миття кухонних і банних рушників залишає місце для накопичення бактерій.

Якщо ви користуєтеся цими рушниками на своєму тілі або сушите посуд, ці забруднювачі можуть потрапити на вашу шкіру чи посуд, що остаточно порушить мету чистоти.

Залишаєте вікна відкритими

Завжди приємно відкривати вікна та вводити трохи свіжого повітря в житловий простір, але залишаючи їх постійно відкритими протягом тривалого періоду часу, пил, пилок та інші зовнішні забруднювачі можуть потрапити в будинок.

Не миєте кота чи собаку, коли заходять з вулиці

Домашні тварини можуть бути брудними під час прогулянок на свіжому повітрі. Шерсть і лапи домашніх тварин можуть бути мокрими і брудними.

Забагато ящиків

Легко дозволити різноманітним предметам, таким як папір, олівці та інші приладдя, накопичуватися в ящиках. Постарайтеся, щоб це не стало звичкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Три ключові причини, чому з'являється пил

Ящики, заповнені різноманітними предметами, створюють ідеальне середовище для накопичення й осідання пилу. Дезорганізація шухляд також робить зони брудними, і їх важко очистити, упорядкувати або знайти те, що вам може знадобитися між усіма ними.

Залишення брудної білизни на землі

Коли у вашому кошику закінчиться місце, не кидайте брудний одяг на землю. Якщо залишити брудну білизну на підлозі, це може призвести до появи пилу та неприємних запахів.

Якщо ви залишите мокрий одяг у купі, вологість тканини може стати джерелом розмноження цвілі та цвілі.

Залишаєте своє ліжко незастеленим

Коли застеляєте ліжко одразу ж після того, як прокидаєтеся, ваша оселя має набагато охайніший вигляд. Та якщо ви не застелите ліжко, пил з повітря може почати осідати на простирадла, і це точно вплине на загальну чистоту вашого спального місця.

Дозволяєте створення безладу у шафах

Якщо ваша шафа часто є домом для речей, які не мають місця, переберіть одяг, в якому давно не ходите. Таким чином звільниться багато місця і наведете лад.

Часто трапляється прикрість, коли в домі безлад, а з хвилини на хвилину прийдуть з неочікуваним візитом гості. В такому випадку прибрати у будинку треба максимально швидко, якісно і потурбуватися про приємний аромат на кухні.

У кімнатах поприбирайте речі, які не на своїх місцях. Заберіть зі стільців одяг, а зі столу книги, витріть пил. Провітріть всі кімнати. Свіже повітря наповнить будинок свіжістю і чистотою. Після прибирання можна розрізати цитруси, які ароматизуватимуть повітря у приміщенні.

Зараз ви читаєте новину «10 звичок, які роблять будинок бруднішим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі